Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува  срещу Димитър Маджаров

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува  срещу Димитър Маджаров
Коментари Харесай

КЗК ще проверява производителите на овче сирене Димитър Маджаров и Саяна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува  срещу " Димитър Маджаров - 2 " ЕООД и " Милки Груп Био " ЕАД. Причината са констатирани несъответствия в наличието на четири типа " овче сирене " при осъществяване на проби от " Сдружение за налична и качествена храна ".

" Резултатите от изпълнените от една от най-авторитетните референтни интернационална лаборатории проби на 10 типа български овче сирене и кашкавали, демонстрираха, че единствено един тип от тестваните най-скъпи и най-популярни овчи сирена и кашкавали са приготвени единствено от овче мляко ",  от Сдружението. Изследванията фрапирали даже екипа на лабораторията и по-конкретно резултатът на биволско сирене без нито грам биволско мляко, което е провокирало нуждата тестванията да бъдат повторени и потретвани. Производителят е измежду водещите компания в сектора.
 Снимка 635878
Източник:

В тази връзка от Комисия за защита на конкуренцията направили авансово изследване, като изискали информация и доказателства от Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) за лабораторни проучвания на продуктите " овче сирене ".

От БАБХ обяснили, че са взели четири проби овче сирене от комерсиалната мрежа от случайно определени партиди, което е създадено от посочените в сигнала млекопреработвателни предприятия. Пробите са изпратени в лаборатория в Хърватия, избрана заради потреблението на упълномощен способ за разкриване на казеин от краве мляко в млечни артикули от овче, козе, биволско мляко и смеси от тях. В резултат от извършените лабораторни изпитвания в две от пробите е открито съществуване на краве мляко - овче сирене " Саяна " (производител " Милки Груп Био " ЕАД) и овче сирене " Димитър Маджаров " (производител " Димитър Маджаров - 2 " ЕООД).
 Снимка 635879
Източник:

В тази връзка на двете компании били издадени актове за определяне на административно нарушаване. В тях е посочено, че потребителите са заблудени от означеното на етикета на продуктите " 100 % овче мляко ". " Димитър Маджаров 2 " ЕООД е сключило съглашение с ОДБХ Пловдив, което е завършило със събиране на наложената глоба. " Милки Груп Био " ЕАД е сключило съглашение ОДБХ Хасково, по което процедурата към момента не е завършила.

От  " Димитър Маджаров - 2 " не дадоха отговор на настояването ни за коментар. Екипът на money.bg не съумя да се свърже с централния офис на " Милки Груп Био ".
 Търговските вериги: Безотговорно е да се настройват хората против цялостен бранш на стопанската система
Търговските вериги: Безотговорно е да се настройват хората против цялостен бранш на стопанската система

Непазарните подходи основават риск от спомагателен скок на цените, предизвестиха от Сдружението за съвременна търговия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР